Technikai segítség az effektív PvP-hez

Ez a bejegyzés arról szól mi kell ahhoz, hogy kompetitívek legyünk PvP-ben amellett, hogy skillesek vagyunk.

Első és legfontosabb bármily meglepő – A számítógéped. Az Aion baromira hardware igényes program, optimalizálnod kell, hogy legalább 25 FPS-sel menjen akár egy durva csata közben is (nem siege-re gondolok). Az FPS-t a graphic settingsbe meg tudod nézni. Leginkább az árnyékok kikapcsolással, az élsimítás 0-ra csökkentésével, és a vsync kikapcsolásával lehet elérni. Ha nem nagyon értesz ehhez, akkor inkább pipáld ki a fixed FPS-t, és akkor nagyjából eléri a játék a számodra optimális hatást (szerintem túlságosan is). Fontos, hogy a játék Full Screen-re és ne Windowed Full Screenre legyen állítva, az is tud szép nagy FPS különbséget okozni (nálam legalábbis) rejtélyes okoknál fogva.

Az én gépem relatíve erős (még most), high graphics engine-en minden maxon megy, így akadási problémáim nincsenek, csak siege-en, de ott kinek nincs. A játék 45-66 FPS között szépen el szokott futni. Ha már a siegenél tartunk megemlíteném, hogy a shift + f12 gombkombinációval minden karakter modellt el tudsz tűntetni, ami hatalmas fellélegzés a gépednek. Továbbá a graphics optionsbe a combat effekteket is ki tudod nyomni ami megintcsak jelentős gyorsulás siegenél.

A második legfontosabb dolog az a latency. Tulajdonképpen az az eltelt idő még a jel odaér, és vissza a GameForge szerverétől. Töltsd le a Laetrix Latency Fix nevezetű kis toolt, aminek a feltelepítése után a program a Windows TCP csomag kezelésén állít egy picit, ami egyenesen földi csodaként hat a latencydre.

A második plusz opció, a Battleping használata, ami ámbár nekem nem vált be, másnak beválhat. Ez havidíjas szolgáltató, de én nem észleltem különbséget németország és köztünk.

<18-32ms ping – Teljesen jó Aionhoz. Ritkán fogsz üzenetet kapni h a célpont túl messze van. A skillnyomások azonnal reagálnak, mintha egy single player játékot játszanál

30-50ms ping – Itt majdhogynem placebo szinten, de már lehet érezni a különbséget, még mindig teljesen jó PvPhez.

50-72ms ping – Ez van nekem, még mindig teljesen játszható, ámbár kicsike lemaradásban vagy a nálad kisebb pinggel rendelkezőkkel szemben.

73-120 – Itt bizony már érződik, hogy van egy kis latency, PvP-t csak a profibbakknak javaslom.

120-200 – Ennél valószínűleg ha jó is vagy, a játéktudásodnál rosszabb PvP játékos elverhet a jobb pingje miatt.

>200 – Totális elvérzés. Hiába vagy spearrel, akár mace-szel is hülyét csinálhatnak belőled ha ugrabugrálnak körülötted, folyamatosan “Target too far away” üzenetet fogsz kapni, a mobok 8 kilóméterről is csapkodják a hátad, a skillek lomhán követik egymást, esélyed nincs a PVP-ben csak az iszonyatosan lámák ellen.

Az aktuális latencyd a /ping paranccsal a játék közben letesztelheted. A pontos méréshez add ki ezt 10x és átlagold.

Reklámok

11 responses to “Technikai segítség az effektív PvP-hez

 1. Helló!
  Nagyon jó az oldal, kérdésem a következő lenne.Kíváncsi lennék hogy ha egy bizonyos rangot elérek és szeretnék vásárolni pvp dolgokat abyss pontra, elvesztem magát a pontokat vele együtt csökkenve arányosan maga rang is? Vagy csak a pont vész el és a rang megmarad ?

 2. Helo! Hallod nagyon tetszik az oldalad sok hasznos dolgot lattam mar es tanultam belole de ebbe a reszbe hogy ”200 ping total elverzes eselyed sincs” dologba bele szeretnek kotni 😀 260 as pingem van atlagban 60 chanterrel tolom es csak nagyon ritkan talalkoztam olyannal aki lenyomott 1v1 ben 😀 spiritmastert nemszamolom xDDDD

  • 100as pinggel Laucian barátom (server n1 assassinja) el sem indul PVPzni.

   De tervezek egy videót ami bemutatja az érezhető különbséget. NA / EU két kép félbeválasztva mutatja majd.

   • biztos van kulonbseg de nem remenytelen es nincs az az isten hogy felmenjek egy olyan szerora amit a gameforge uzemeltet :// 😀

 3. Hat kivancsi lennek ra milyen emberek jatszhatnak azon a szeron ahol te nyomod Cloow, mert ha 200+os pingel elvered oket, akkor azoknak semmi kozuk a pvphez, en is volt h duelezgettem regebben nagyon sokat, voltak akiknek szar netjuk miatt pingproblemajuk volt vagy egyeb okokbol, semmi eselyuk nem volt, ugyanis 200as pingnel kb mig en eltolok 2 skillt, a masik nagyon maximum 1et, es ez nem tudas kerdese, puszta mechanika…Az irasodbol azt veszem ki talan amcsiban jatszhatsz, messze all tolem a kotekedes(aki ismer most biztos sir a rohogestol:D), de az amcsik azt leszamitva, h gyorsabban toljak ki a peccseket, sokkal gusztustalanabbul uzemeltetik Aiont, egy teljesen freenek alcazott paytowinbe agyazva az egesszet. Kinek mi, en 10es ping mellett sem jatszanek ott:D

 4. Hogy tudom letolteni A Spatalos servert??? kérem segitsetek mert megorulok!!! 🙂

  • a Spartalos szervert sehonnan, belepsz a jatekba es a listabol kivalasztod

 5. Ha nem gond, akkor ezt a cikket ninjázom a légiós honlaphoz! Természetesen forrás megjelöléssel 🙂

  Üdv.: Hunnia

 6. Visszajelzés: Technikai segítség PvP-hez! | New Generation Légió