GameForge első saját eventje és szerver kiegyenlítetlenségek

Nos, megtörtént az amire rég óta sokan várunk, nézzük csak mi is ez.

 

Egy olyan event, ahol a van kettő nagy deity szerűség, akik tulajdonképpen GM-ek. Egy elyos oldalon a másik pedig asmo oldalon. A cél, hogy az ellenséges frakció GM-jét előbb öld meg mint ők a tiéd. Bevallom én erről lecsúsztam (lévén, hogy korábban kezték az eventet mint ahogy azt kellett volna) de hallottam egyet s mást.

A fő probléma az eventtel a szerver imbalance. Azaz nincsenek kiegyensúlyozva a frakciók egymással. Spataloson és Telemachuson elyos dominál, még Perenton egy enyhe asmo fölény van a felmérések szerint, amit persze nem a GameForge hanem egy önkéntes user végzett el egy találékony kis scripttel. Innentől kezdve gondolom nem kérdéses ki nyeri meg az adott eventet. Az érdeklődés hiánya mindegyik szerveren ott volt, sőt Spataloson miközben az elyosok létszámfölényükben élvezkedtek az asmok bevették az egyik inggisoni várukat.

Francia szervereken is eléggé kudarcot vallott a dolog mikor random elvesztette az egyik GM majdnem az egész HP-ját. Máig nem tudják mi történhetett, én feltételezem az a random HP vesztés bug történhetett vele ami velem szokott Gelkmarosban.

Legközelebb egy ilyen event előtt balance-olhatnák a szervereket, ahogyan az NCWest teszi.

 

A másik, hogy a két anno legnépesebb régi szerver, a Perento és Telemachus eléggé haldoklik. Szvsz össze kéne merge-elni (olvasztani) a kettőt, hogy ismét legyen valami élet ott különben csak amiatt az emberek ott fogják hagyni.

 

A cikk írásának pillanatában:

 

Telemachus: 889/5500

Perento: 986/5500

 

Ami elég szomorkás az Anuhart: 3088/5500 létszámához képest. 😦

Reklámok

One response to “GameForge első saját eventje és szerver kiegyenlítetlenségek

  1. meg jo hogy bevettuk az elyk fortjat. amugy is az a lamak oldala 2x voltam az ely oldalon tobbet soha 6/3 kepesek voltak CDG – rol lelepni