PvP Chanter guide (útmutató)

Mivel kérték így leírom amit már leírtam f2p fórumon csak angolul, 3.0-hoz igazítva:

Először is jöjjenek a stigmák amik szóló PvPhez ideálisak:

 

Stigmák

 

1. Recovery Spell: Alap. De kb minden szerepkörben. Legfőbb healing spell amit használni fogsz, még rage spell alatt is kellemes cast timemal és jó értékkel igyekszik hasznos lenni. Érdemes csata előtt “precast”-olni ami annyit jelent, hogy felteszed magadra mielőtt rárohansz az ellenségre így az ő védekező burstjéből egy kicsit visszarántva.

2. Rage Spell: Hasznos kis cucc, ad 15% physical attackot ám cserében 20%-kal lassabban healelünk. Mivel Healing Light-ot PVP-ben amúgy se tanácsos használni és a recovery spell 1 másodperce csak 1,2 lesz ezután ezért semmi gond nincs ennek a skillnek a használhatával.

3. Splash Swing: Jó damage parryre. Egyik legnagyobb damage-es skillünk. Amúgy is kell a később említett skillekhez.

4. Protective Ward: Egyik legfontosabb stigma. 46%-os damage reduction 10 másodpercig arany amikor az ellenség burstöt készít ellenünk.

5. Binding Word: Ezt elég sokszor resistelik, de alap skill szükséges a későbbiekhez. Jól jöhet egy felüldebuffolt bind amit nem tud levenni magáról az ellen, ha szükségét látjuk. Nem utolsó sorban sok windstreambe ugrást meghiúsított már a kispajtásaimnak. : D

6. Stamina Recovery: Instant heal. Kötelező darab és szükséglet is későbbi skillekhez. Burst után felüdülés.

7. Blessing of Wind: Szükséges skill. Kellemes burstöt ad ha az ellenségnek nincs túl magas magic resistje. Érdemes weavingelni vele, úgy adja ki az igazi erejét. Fontos a jó magic boost hozzá amit az archon commander és a staff enchantolása ad.

8. Disorientating blow: Instant knockdown. Kell ennél több?

9. Soul Crush: Elég random a sebzése, de tud akkorát ütni, hogy azt öröm nézni, stun után knockdownt biztosít ami elég fontos az ellenség “lock”-olásához. Nem beszélve arról, hogy késleltetett animációval bír, tehát ha az ellen elnyomja a remove shockot, de te már meglendítetted a staffot, ugyanúgy knockdownt kaphat.

10. Mountain Crash: Szép damage de hosszú animáció. Ezt meg kell tanulni jumpshotolni. Ha az már jól megy akkor kafa lesz. (Jumpshot = Ugrás után elnyomni a skillt és akkor levágódik az animáció).

11. Annihilation: Egy speciális közelharci skill. Nem extend fegyverrel 7 méterrel, extend fegyverrel 11 méterre lehet vele ütni. Kombó skill aminek gyors ismétlései miatt nagy eséllyel kap az ellen knockdownt illetve godstone proct. A végén pedig egy kellemes stunnal záródik. Én akkor használom amikor az ellenségnek már nincs sok és menekülni próbál.

12. Rise: Hasonlóan a remove shock-hoz kivisz a korlátolt állapotból, ám mivel csak 500 resistance-t ad, így azt követően rögtön becsúszhat még egy stun / kd is. Habár ez ritka.

 

Gear

 

A chanter sokféleképpen gearelhető, jelenleg a magic resist tűnik a legmegfelelőbbnek fő setre, de ezt menten le is írom:

A, Magic resist set: Minimum 1950, optimálisan ~2100 m res és mellette legalább 800 crit ami jó endgameben. Habár ezt még magam se értem el már nagyon közel járok. Max 1-2 hónap.

B, Magical Accuracy set: Magic resistes gladiátorok / templarok, SM-ek és sorcererek ellen nagyon jó, mert ezekre ritkán proccolnak mágikus stunjaink illetve lassításaink. 1700 a célszám. Crit legyen meg 800.

C, Block Set: Tökéletes faceroll ha az ellenségnek kicsi az accuracyje. Semmi esélye nem lesz. 3100 block vagy ne tedd. Pajzs legyen +10es és eternal. Crit kevésbé lényeges, itt úgyis védekezésre megyünk.

D, HP set: Főleg az SM / Sorcikkal baszok ki ezzel, lévén hogy nehezebben terítenek le. Ellenük az m ress úgy se jó mert rengeteg buffjuk van amivel úgyis föléd kerülnek.

E, Parry set. 2900 minimum 3100 optimális. Azoknak ajánlanám akik nem rég kezdtek és még nincs pénzük jobb manastone-okra. Kellemes fizikai védelem a legtöbb class ellen, továbbá proccolódik a lehetősége a parrys skilleknek perfect parry nélkül is.

F, Accuracy set. Mostanában nagyon divatba jött az evasion set assassin és rangernél. Egy régi 55ös aréna gear is jó arra a célra h felvidd az accuracy-det olyan 3100ra. Onnantól kezdve lesz ám meglepi nekik. Annyi a szépséghiba, hogy az accuracy +27 nagyon törik.

 

_______________________________________________________

 

G, Attack +5 set: Szigorúan csak PvE-re. 50e leather full attackal garantál mithril medál a siege-eken.

H, MP set: Hosszú távú grindelésre vagy bossolásra, PvE healelésre / dps -re. Nem igazán ajánlanám de akinek sok a pénze… 😀

 

Statok / Fegyverek

 

Ha Lannok staff büszke tulajdonosa vagy, akkor irigyellek mert nekem nem adatott meg. Magical accuracy settel kombinálva és +15ön nagyon adja, megeszel bárkit vele reggelire ha jó kite-os vagy.

Ellenkező esetbe utazz rá olyan staffra ami critet ad és magas sebzést. Lucidity és rage spell ugyanis a fegyver sebzését 35%-kal emeli (A DP +100%) amivel olyanokat oda lehet csapni, hogy összeszarják magukat. Rentus, Sunayaka, 55ös craftelt koryie (HP-t is ad, 58as csak parryt), ezeket ajánlanám. Kezdetnek a tac officer 1es conditionnel + 2es conditionös aréna pvp staff ajánlott.

Accuracy legyen min 2300. 2500 ajánlott.

Crit min 800 optimális 900 (ezt sajnos nem engedhetjük meg magunknak).  Crit nagyon fontos, mert kicsi a chanter DPS-e, meg attól függ a random fellökés is.
Strike resist: Enchant, abyss ékszerek, szárnyak adják. Ha van 350-ed akkor már jó vagy. Kahrun / Aincent Spirit wings. Minimum 55ös eternal abyss gyűrűk, +10es armor megteszi. (opcionálisan hit mantra hozzádob 50et).

 

Mantrák

 

Összes setnél: Celestry, Intensity, Magic mantra. (magic mantra az extra m accért, hogy proccoljanak a debuff / stunjaink).

Parry, block setnél: Shield mantra.

 

Godstone

 

Általános használatra: Silence

Másodlagosra: Blind

Parát kerülném staffon szarul proccol. Továbbá KD az töri.

Reklámok

13 responses to “PvP Chanter guide (útmutató)

 1. Nem is tudom, hogy várom-e már a 60at, amikor ezeket kipróbálhatom… Bár talán csak jobb lesz, mint most, amikor minden 5 emberből 3 széttép 🙂

  • Nekem az volt anno az első, hogy max szintre fejlődjek. 50es twinkelésnek nem sok értelmét láttam valamint több is volt a maxra gearelt játékos így fejlődőként nagyon esélyem se volt.

 2. Sziasztok

  Cleric pvp guidét csinálna valaki akinek van hozzá kedve és ideje nagyon örülnék neki.

 3. Sziasztok aki ráér és tudna segíteni nekem nagyon megköszönném.:/
  Mert letöltöttem az NCsoft al Az Aion assecsion-t és 37Gb
  de nem működik.!! kérlek segítsen valaki!!!!!!!!!!

 4. Hello
  Tudsz classokra lebontva esetleg egy skillsort mivel szoktál inditani PvP-be?
  Pl. sorcinál már elsőre elnyomod a mounting crasht vagy késöb? stb

  • Hi,

   Sorciknál mindenképp jumpshotolt mountain crash és soul strike kell és szerencsés esetben rögtön lejön a pajzsuk. Utána már lehet boríthatni őket. Ugyan ez az SM mel. Erős közelharci kaszotknál pedig promise of earth és hallowed strike-kal vannak lassú attack speeden tartva, és még úgy nem látom, h eljött az alkalom addig csak apróbb ütésekkel csipegetem őket.

 5. vki más nagyobb sm van rajtam kivül itt am? ha csak kisebbek vannak tudok mondani dps/pvp stigma buildet skillsort godstonet tomeot(igen pvpre mindenképp tome+macc.) ui macc nélkül elég sokszor kaphatsz fear resistet olyankor inkább hagyd a fenebe .D

 6. armour szettet tudsz ajánlani? melyikre a legérdemesebb szerinted rámozdulni?

 7. Pvpre én gömbbel nyomom spiritmasterral és tökéletesen bejön.. ( 3130 magic boost és 2210 magic accuracy) és ellenfeled nincs is 😀